При настъпването на времето за основен ремонт, една от най-съществените стъпки е замяната на дограмата. Подмяната има за цел да осигури по-добра топлоизолация и шумоизолация на жилището.

Изборът на вид и марка на дограмата е от съществено значение и често е труден за вземане, като той зависи от индивидуалните предпочитания и наличните финансови средства за ремонта. Въпреки това, основните характеристики на дограмите и видовете им варират в зависимост от различните елементи.

Ние от Профил Пласт подбрахме някои от основните показатели, които характеризират дограмите:

  • Материалът, от който е изработена дограмата, играе ключова роля. Обикновено се използват дърво, алуминий и PVC, което определя различните видове дограми.
  • Броят на камерите в PVC дограмата е важен фактор, който влияе на топлоизолацията и шумоизолацията. По-голямото количество камери обикновено осигурява по-добри резултати, но и увеличава цената на дограмата.
  • Стъклопакетът е също важен елемент, който влияе на изолацията и пропускането на светлина. Той може да бъде еднослоен, двуслоен или трислоен, като различните комбинации от стъкла и материали предоставят различни характеристики.
  • Обковът, като част от дограмата, играе също значима роля за нейната издръжливост.

Съществуват няколко видове дограми, като всяка от тях има свои характеристики:

Дограмата от Алуминиеви профили е издръжлива и устойчива на различни атмосферни условия, но може да бъде по-скъпа и да има по-слаба топлоизолация, особено без термично прекъсване.

Дограмата от PVC профили е лесна за поддръжка, има добри топлотехнически характеристики и предлага разнообразие от цветове и дизайни.

Всеки вид дограма има своите предимства и недостатъци, които трябва да се вземат предвид при избора на подходящата за конкретното жилище или обект.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top