Остъкляването на терасата е модерна тенденция в домовете на голяма част от българските семейства. Без значение дали става въпрос за подобряване на енергийната ефективност в дома или за оптимизиране на пространството, изборът на правилните профили за дограма е от съществено значение за успешния изход на проекта.

В дългогодишния си опит като водещ производител на висококачествени дограми, се сблъскваме с въпроса относно предпочитанията между „PVC или алуминиеви профили?“ от страна на нашите клиенти. Този въпрос не е случаен и е напълно оправдан поради различията в материалите и многото информация, която може да бъде противоречива.

Добрата новина е, че в този случай няма единствен правилен отговор – и PVC, и алуминиевите профили могат да отговорят на специфичните изисквания при остъкляването на всяка тераса.

Индивидуален Подход с Профил Пласт за Остъкляване на Терасата

При избора между алуминиеви и PVC профили, нашите клиенти получават персонализиран проект и оферта за остъкляване на терасата. Това включва оценка на специфичните изисквания на проекта, личните предпочитания и наличния бюджет.

Плюсовете на PVC дограмата за Остъкляване на Терасата

  1. Икономичност: PVC профилите често са по-достъпни ценово.
  2. Лесна поддръжка: PVC дограмата изисква минимална грижа.
  3. Отлични топлоизолационни характеристики: Във висок клас цени, PVC профилите предлагат по-добра топлоизолация.

Плюсовете на Алуминиевата Дограма за Остъкляване на Терасата

  1. Устойчивост на температурни промени: Алуминиевата дограма е устойчива на резки температурни изменения.
  2. Лесна поддръжка: И алуминиевата дограма изисква минимална грижа.
  3. Издръжливост: Алуминиевата дограма е издръжлива на натоварване и е дълготрайна.

Кога да изберем Алуминиева Дограма, а кога PVC?

Този въпрос не може да получи еднозначен отговор, преди да се проучат всички детайли на конкретния обект. Изборът на профили зависи от приложението, визията на сградата, интериорните изисквания, размера на бюджета и други фактори. Изборът на правилна дограма значително влияе на топлоизолацията и шумоизолацията на дома след остъкляване. Затова е препоръчително да се избират висококачествени профили с двоен или троен стъклопакет за оптимална шумоизолация, топлоизолация и повишен комфорт в дома.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top